WEGWIJS IN DIGITALE, PREVENTIEVE TOOLS


Onderstaande tools kunnen lokale besturen, zorgactoren én finaal burgers ondersteunen in het werken rond de eigen gezondheid én het kadert binnen ‘doelgerichte zorg’. De screeningstools leggen op basis van een aantal specifieke vragen enkele positieve punten, maar ook werkpunten op vlak van je gezondheid bloot. Met het advies dat de tool genereerd of met het advies dat de zorgactor in kwestie op het resultaat geeft, kan een burgers (individueel of in samenwerking met een andere zorg- of welzijnsactor) aan de slag met de eigen gezondheid. Het voordeel? Zowel de burger als de zorg- of welzijnsactor heeft een houvast om aan de slag te gaan met de gezondheid van de burger!

 

In onderstaand overzicht geven we een korte toelichting van de tools en belichten we enkele mogelijke pluspunten en drempels. Sommige punten zijn voor de zorg- of welzijnsactor een voordeel, maar eerder nadelig naar de burger toe (visa versa).

Dit overzicht is opgemaakt voor lokale besturen en zorg- of welzijnsactoren. Download hier het overzicht in PDF


Meer info? Er werd ook een uitgeschreven overzicht gemaakt. Dat vind je via deze link terug.

Tip: hier vind je onder andere welke lokale besturen ook aan de slag gaan met Halt2Diabetes, dat gelinkt is aan het Gezondheidskompas.