In onze eerstelijnszone doen alle 10 de lokale besturen mee aan Bewegen Op Verwijzing.
Bewegen Op Verwijzing helpt mensen die onvoldoende bewegen of te veel stilzitten op weg naar een actiever en gezonder leven.
Wil je als doorverwijzer meteen ondergedompeld worden in het Bewegen Op Verwijzing-project?
Bekijk dan de webinar van Logo Kempen hieronder!
Kiezen voor een actief leven wordt nog makkelijker
Kiezen voor een actievere levensstijl? Dat wordt nog makkelijker. Want Bewegen Op Verwijzing breidt uit! Vanaf nu kunnen niet alleen (huis)artsen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach, maar ook podologen, ergo- en kinesitherapeuten, maatschappelijk werkers, apothekers, vroedvrouwen, diëtisten, psychologen en verpleegkundigen.
Meer informatie over het project, de e-learning en nog meer? Dat vind je via volgend artikel.
Christine, een cliënt bij een beweegcoach in onze eerstelijnszone (Rijkevorsel), deed een krachtige getuigenis over haar ervaringen binnen het project. Wil jij net zoals Christine actiever leven, binnen jouw eigen mogelijkheden? Bespreek dit dan met je (huis)arts of met de beweegcoach uit jouw stad of gemeente.
Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat. Een beweegcoach maakt samen met de cliënt een beweegplan op maat en motiveert hem ook om dit beweegplan uit te voeren en vol te houden. De cliënt beweegt niet samen met de coach. Op deze manier blijf je actief, ook zonder coach.
*Hulpverleners die kunnen doorverwijzen: (huis)artsen, podologen, ergo- en kinesitherapeuten, maatschappelijk werkers, apothekers, vroedvrouwen, diëtisten, psychologen en verpleegkundigen
De coaching kan zowel individueel als in groep gebeuren of een combinatie van beiden.
Het Bewegen Op Verwijzing-systeem werkt met punten. Een cliënt heeft recht op 84 punten per kalenderjaar. Bij elke begeleiding gaan er punten af.
Als de jaarlijkse punten op zijn, stopt de tussenkomst van de Vlaamse overheid. Een cliënt kan dan wel nog naar een coach, maar dan betaalt die het volledige tarief zelf. De meeste mensen hebben echter geen 84 punten nodig om zelfstandig actiever te worden!
Er zijn ook ziekenfondsen die het bedrag dat de cliënt zelf moet betalen voor de coaching volledig of gedeeltelijk terugbetalen. Hiervoor neemt de cliënt best contact op met het ziekenfonds. Mensen die het financieel niet breed hebben, kunnen ook naar de mogelijkheden informeren bij de sociale dienst van het OCMW.
Hoe werkt het puntensysteem concreet? Je vindt het hier.
Hier vind je hoeveel een cliënt moet betalen voor verschillende soorten consulten.
Heb je graag enkele voorbeelden die het punten- en betaalsysteem verduidelijken? Kijk hier voor:
VZW INFO
Eerstelijnszone Kempenland VZW
Albert Van Dyckstraat 10 - 2300 Turnhout
RP: 0739.802.667
RPR Antwerpen, afdeling Turnhout
Copyright © All Rights Reserved