TEKORTEN IN DE ZORG - FASE 1


Omdat er een nijpend tekort is aan huisartsen én we de huisartsen wilden ontlasten in de drukke eindejaarsperiode waar vele infectieziekten de kop opsteken, zetten we eind 2023 al 2 acties op rond het tekort aan huisartsen. Voor deze acties werkten we nauw samen met de HuisartsenVereniging Regio Turnhout (HVRT).

 

Enerzijds wilden we inzetten op sensibilisering van onze burgers door het bekend maken van de website ‘www.moetiknaardedokter.be’.

 

Anderzijds werkten we aan een sensibiliseringcampagne mét hieraan gekoppeld een infodag. In deze tweede campagne willen we studenten geneeskunde informeren over de troeven van onze regio.

 


Sensibilisering burger – moetiknaardedokter.be

Ben jij ook benieuwd? Test de website en draag deze mee uit naar je achterban!Promotiecampagne toekomstige HAIO’s – video’s en infodag

Veder willen we toekomstige studenten geneeskunde informeren over de werk- en ontspanningsgelegenheden in onze regio. Dit doen we door het gebruik van video’s die we verspreiden op sociale media. In de drie video’s hoor je de ervaringen van een huisarts in opleiding, een arts die al lang actief is in onze regio én een huisarts die recent aan de slag ging in de Kempen.

 

We nodigen de studenten geneeskunde vervolgens ook uit op onze infodag op 27 april 2024. Op deze infodag laten we de studenten kennis maken met de Kempen én al onze opportuniteiten als HAIO… of zelfs toekomstige arts!

 

Meer weten? Het programma en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de website van de HRVT.

www.moetiknaardedokter.be is een triagewebsite die burgers helpt in het maken van een gefundeerde beslissing om wel of niet naar de dokter te gaan.

 

De website bevat een wetenschappelijk gefundeerde vragenlijst die ontworpen is om een nauwkeurig antwoord te bieden. Na het invullen van enkele vragen omtrent de soort pijn, de locatie en duur van de pijn krijg je een advies. Zo kan je te horen krijgen dat je best even afwacht en een pijnstiller kan innemen, of de website geeft je het advies om de (huis)arts, de wachtpost of spoed te raadplegen. Twijfel je toch? Consulteer dan zeker een arts of andere zorgactor.