PILOOTPROJECT ZIN HOOGSTRATEN

Algemeen

Wens je meer info over het pilootproject of de verdere werking? Die vind je hieronder:ZorgInformatieNetwerk Hoogstraten

Het eerste netwerkevent voor eerstelijnszorg- welzijnsactoren was een initiatief van de Stad Hoogstraten, waar ELZ Kempenland later op inpikte. Dit eerste event werd georganiseerd rond het thema eenzaamheid, waar Liesbet Lommelen van Vonk3 meer over kwam vertellen. Er werd ook een eerste keer in kleine groepjes rond casussen gewerkt.

 

De slides van de workshop en meer informatie over eenzaamheid vind je via deze linken.

 


Startvergadering

Vanaf deze startvergadering werd de link tussen het pilootproject van ELZ Kempenland en het bestaande netwerk van actoren in Hoogstraten gelegd. Een medewerker van Stad Hoogstraten vertelde meer over de buurtanalyse en nieuwe antennepunten van de lokale dienstencentra. Een medewerker van de eerstelijnszone lichtte de plannen en het pilootproject te Hoogstraten van ELZ Kempenland toe. Één van de initiatieven waar Hoogstraten mee aan de slag wou gaan, nl. een aanmeldformulier, kwam hier tot stand.

 

De slides van het project van de ELZ en de slides van de buurtanalyse van Hoogstraten vind je via deze linken.

 


Lancering welzijnsknooppunt

Later lanceerde Stad Hoogstraten hun initiatief Aanmelding welzijnsknooppunt’.

Via dit aanmeldformulier kunnen professionele zorg- of hulpverleners cliënten aanmelden bij het welzijnsknooppunt van Stad Hoogstraten. De mensen achter het welzijnsknooppunt gaan vervolgens de hulpvraag bekijken en een oplossing proberen aan te reiken aan cliënt en/of hulpverlener.

 

Naast de lancering van het aanmeldformulier, kwam Dr. Kris Bayens (voorzitter ELZ Kempenland) een korte terugkoppeling geven over het project. De slides van deze presentatie vind je via voorgaande link.Begin 2024 werd dit pilootproject volledig in handen genomen door het lokaal bestuur.

ELZ Kempenland blijft als partner uiteraard betrokken aan de zijlijn. Meer informatie kan je hier terugvinden.