Info voor zorgverleners

V. Ik ben zorgverlener van de Eerstelijnszone Kempenland. Wanneer en waar kan ik mij laten vaccineren?


De eerstelijnszorgprofessionals van ELZ Kempenland worden sinds 23 februari gevaccineerd in de vaccinatiecentra in Weelden en Turnhout. Je zal persoonlijk worden uitgenodigd om je aan te melden in een vaccinatiecentrum. Die uitnodiging komt per brief en in je eBox. Als we over je e-mailadres beschikken, komt de uitnodiging ook via die weg.


Het gaat om:

 

 • de huisartsen;
 • thuisverpleegkundigen en thuisverzorgenden;
 • verzorgenden van de diensten voor gezinszorg; 
 • bepaalde specialisten buiten de ziekenhuizen die hoogrisico patiëntencontact hebben, namelijk neus-keel-oor, pneumo & pediatrie; 
 • tandartsen en mondhygiënisten;
 • het personeel van de vaccinatiecentra en de test- en triagecentra; 
 • de medewerkers van de overheid en de het lokale initiatieven die plaatsbezoeken doen bij besmette personen of in zorgvoorzieningen.  

 

Daarnaast zijn er nog vele andere zorgverleners en welzijnswerkers met patiëntencontacten en belangrijke zorg- en dienstverlening. Er is door het agentschap Zorg en Gezondheid een lijst opgesteld van een 80-tal zorg- en welzijnsberoepen die ook gevaccineerd moeten worden. Deze lijst is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be. Zij zullen na het frontliniepersoneel uit de eerste lijn uitgenodigd worden om zich te laten vaccineren. Een precieze timing is daarvoor vandaag nog niet gekend.


Meer info vind je op de website laatjevaccineren.be.


V. Sta ik als zorgverlener op de lijst?


Raadpleeg de online tool 'Sta ik op de lijst?' om na te gaan of je als zorgverlener opgenomen bent op de lijst van een beroepsgroep die prioritair gevaccineerd wordt.


V. Ik ben zorgverlener en krijg een vaccin via mijn werk. Moet ik dit doorgeven?


Nee, dit is niet nodig. Elke vaccinatie in België, of ze nu in een woonzorgcentrum, ziekenhuis of vaccinatiecentrum is afgenomen, wordt onmiddellijk geregistreerd. Zo hebben we altijd een overzicht van de vaccinaties. 

 

V. Ik ben mantelzorger of PAB-assistent. Wanneer ontvang ik een vaccin?


 • Als je mantelzorger of PAB-assistent (Persoonlijk Assistentie Budget) bent in een zorgvoorziening, kun je een vaccin krijgen wanneer de zorgverleners van deze voorziening aan de beurt zijn. 
 • Als je privé als mantelzorger of PAB-assistent werkt, dan ontvang je een vaccin samen met de rest van de brede bevolking.


V.Ik ben zorgverlener en wil komen helpen in de vaccinatiecentra. Onder welke werkomstandigheden/statuten kan ik komen werken?


 • Arts: Raadpleeg hier de fiche met de verschillende werkomstandigheden/statuten voor artsen.
 • Apotheker: Raadpleeg hier de fiche met de verschillende werkomstandigheden/statuten voor apothekers.
 • Verpleegkundige/paramedici: Raadpleeg hier de fiche met de verschillende werkomstandigheden/statuten voor apothekers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren