Hoe geraak ik er?

V. Hoe kan ik het vaccinatiecentrum bereiken en welke voorzieningen zijn er op het terrein?


Klik op de bereikbaarheidsfiche van jouw vaccinatiecentrum en krijg alle info in één oogopslag:


Link naar fiche Vaccinatiecentrum Turnhout.


Link naar fiche Vaccinatiecentrum Weelde.


V. Hoe geraak ik vanuit mijn gemeente naar het vaccinatiecentrum?


De eerstelijnszone voorziet informatie op maat voor jouw gemeente. Klik op jouw gemeente om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden naar het vaccinatiecentrum.


Ik kom met de fiets

 

Eerstelijnszone Kempenland moedigt mensen aan om met de fiets te komen naar het vaccinatiecentrum. Het is niet alleen gezond en goedkoop, maar je draagt ook je steentje bij tot een vlot verloop op het terrein.

 

Klik in onderstaand overzicht op jouw gemeente om een fietsroute te krijgen vanuit jouw woonplaats naar het vaccinatiecentrum.


Vaccinatiecentrum Turnhout: Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout, Vosselaar.


Vaccinatiecentrum Weelde: Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel.


Ik kom met het openbaar vervoer:

 

  • Vaccinatiecentrum Turnhout


De dichtstbijzijnde haltes (Philips I) voor het vaccinatiecentrum bevinden zich op de Steenweg op Gierle (lijn 210 en 431) en de Horzelenstraat (lijn 431).


Er is een pendelbus die de bushaltes van lijn 431 en 210 verbindt met het vaccinatiecentrum. De pendelbus rijdt tot op het terrein van het vaccinatiecentrum, en zal afgestemd zijn op de frequentie van de buslijnen.


Klik hier voor een kaart met de bushaltes in de buurt van het vaccinatiecentrum van Turnhout.

 

  • Vaccinatiecentrum Weelde


Lijn 450: De dichtstbijzijnde halte voor het vaccinatiecentrum bevindt zich in de Gemeentelaan (halte gemeentehuis) op 2,5 km.


Lijn 460: De dichtstbijzijnde halte voor het vaccinatiecentrum bevindt zich in de Bredaseweg (halte Steenweg op Zondereigen) op 2,7 km.


Er wordt een pendelbus voorzien tussen het vaccinatiecentrum en de bushaltes Weelde Gemeentehuis (buslijn 450) en Weelde Stwg. op Zondereigen (buslijn 460).

 

Ik kom met de wagen

 

Kom je toch met de wagen? Klik in onderstaand overzicht op jouw gemeente om een autoroute te krijgen vanuit jouw woonplaats naar het vaccinatiecentrum.


Vaccinatiecentrum Turnhout: Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout, Vosselaar.


Vaccinatiecentrum Weelde: Arendonk, Baarle-Hertog, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel.

 

V. Ik geraak niet in het vaccinatiecentrum. Wat nu?


Ben je minder mobiel en heb je geen andere vervoeropties? Dan kun je een rit aanvragen bij de Minder Mobielen Centrale van jouw gemeente. Het tarief voor een rit naar het vaccinatiecentrum bedraagt maximum € 5 per enkele rit. Dus heen en terug is de kostprijs maximum € 10.

 

Belangrijk! Vraag zo snel mogelijk een rit aan zodra je jouw uitnodiging voor een vaccinatie ontvangt. Zo ben je zeker van een rit naar het vaccinatiecentrum.

 

Wil je een rit via de Minder Mobielen Centrale aanvragen? Neem dan contact op met jouw gemeente:


 

Ook bij CM en De Voorzorg kun je terecht voor een soortgelijke dienstverlening:


 

Voor mensen met een rolstoel is er de Rolmobiel (alle gemeenten behalve Hoogstraten) en de Handicar (voor inwoners van Hoogstraten). Ook hier vragen we je om meteen te bellen voor een rit als je jouw uitnodiging ontvangt.

 

V. Waar kan ik mijn fiets of wagen parkeren op het terrein?


Ik kom met de fiets.


De vaccinatiecentra zijn voorzien van fietsenstallingen vlakbij de ingang waar je op een comfortabele manier jouw fiets kan stallen. Volg hiervoor de pijlen op het terrein.


Ik kom met de wagen.


Zowel in Turnhout als in Weelde is er voldoende plaats om te parkeren en is een vlotte doorstroming gegarandeerd.  


Ik word gebracht met de wagen.


De vaccinatiecentra beschikken beide over een Kiss & Ride die zich vlakbij de ingang bevindt. Daar kan een passagier worden afgezet. Vervolgens kan op de parking geparkeerd worden. De vaccinatiecentra hebben voldoende parkeerplaatsen. Ter plaatse is er bewegwijzering voorzien naar de parking. Er zijn parkeerstewards aanwezig zijn om jou de weg te wijzen.


Ik kom met de wagen maar ik heb een parkeerplaats voor personen met een beperking nodig.


Op het terrein van de vaccinatiecentra zijn ook parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking. Deze parkeerplaatsen staan ook aangeduid en bevinden zich vlakbij de ingang. Er zijn parkeerstewards aanwezig zijn op het terrein om jou de weg te wijzen.


V. Mag ik de grens oversteken tijdens mijn rit naar het vaccinatiecentrum nu er een reisverbod van kracht is?


Het oversteken van de grens voor een medische behandeling valt onder de bepalingen van de ‘essentiële verplaatsing’ en is dus toegelaten. Je dient enkel een verklaring op eer in te vullen om het essentiële karakter van deze verplaatsing te verantwoorden. Je moet deze verklaring op eer bij je hebben tijdens jouw rit naar en van het vaccinatiecentrum.