Je bezoek aan een vaccinatiecentrum

Hoe verloopt een vaccinatie?


Een vaccinatie heeft een doorlooptijd van ongeveer 30 minuten. Via verschillende stappen begeleiden we je doorheen het vaccinatiecentrum. Tijdens het gehele traject vragen we je om een mondmasker te dragen. Hieronder vind je een overzicht hoe het eraan toe zal gaan:

 


  1. Temperatuur


  Als je arriveert bij het vaccinatiecentrum begeleiden stewards je naar een plek waar je kunt parkeren. Vervolgens volg je de signalisatie naar de inkom van het vaccinatiecentrum. Bij binnenkomst wordt je temperatuur genomen en zie je verschillende wachtrijen. Ga in de wachtrij gaan staan waar een banner hangt met het nummer dat overeenkomt met het nummer in jouw uitnodiging. Vergeet je handen niet te ontsmetten.


  2. Registratie


  Je checkt in. De onthaalmedewerker controleert jouw identiteitsgegevens. Vervolgens word je begeleid naar één van de administratieve ruimtes. Als je je te vroeg meldt, mag je even plaatsnemen in een bufferruimte.


  3. Gesprek


  In een administratieve ruimte geeft een medewerker je info over het vaccin en over eventuele nevenwerkingen. Je medische voorgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand worden overlopen. Tenslotte volgt ook de registratie en wordt een afspraak voor een (eventuele) tweede inenting vastgelegd.


  4. Vaccinatie


  Een steward begeleidt je naar de vaccinatieruimte. Er is voor jou een stoel en een kapstok voorzien. Draag gemakkelijke en losse kledij zodat je bovenarm snel ontbloot kan worden voor de inenting. De verpleegkundige vaccineert je. Er is één type vaccin per vaccinatieruimte.


  5. Kwartiertje rusten en vertrek


  Hier mag je een kwartiertje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn. Er is een medewerker in de buurt om eventuele nevenwerkingen te signaleren. Er staat een klok zodat je zelf kan opvolgen hoe lang je er zit. Na een kwartiertje kan je vertrekken. Volg tenslotte de signalisatie om het vaccinatiecentrum en het terrein te verlaten.


  Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

  Accepteren