Je bezoek aan een vaccinatiecentrum

Hoe verloopt een vaccinatie?


Het vaccinatieproces duurt ongeveer 30 minuten. Via verschillende stappen begeleiden we je doorheen het vaccinatiecentrum. Tijdens het gehele traject vragen we je om een mondmasker te dragen. Hieronder kan je het vaccinatieproces voor de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde van A tot Z bekijken. De vijf belangrijkste stappen van het proces staan ook samengevat onder de video's.

 


  1. Temperatuur


  Als je arriveert bij het vaccinatiecentrum begeleiden onze stewards je naar een plek waar je kunt parkeren. Vervolgens volg je de signalisatie naar de inkom van het vaccinatiecentrum. Bij binnenkomst meten we je temperatuur. Je zal verschillende wachtrijen zien. Ga in de wachtrij staan waar een banner hangt met het nummer dat overeenkomt met het nummer in jouw uitnodiging. Vergeet je handen niet te ontsmetten.


  2. Registratie


  Je checkt in. De onthaalmedewerker controleert jouw identiteitsgegevens. Vervolgens begeleiden we je naar één van de administratieve ruimtes. Als je je te vroeg meldt, mag je even plaatsnemen in een bufferruimte.


  3. Gesprek


  In een administratieve ruimte geeft een medewerker je info over het vaccin en over de eventuele nevenwerkingen. Je medische voorgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand worden overlopen. Tenslotte volgt ook de registratie en wordt een afspraak voor een (eventuele) tweede inenting vastgelegd.


  4. Vaccinatie


  Een steward begeleidt je naar de vaccinatieruimte. Er is een stoel en een kapstok voorzien. Draag gemakkelijke en losse kledij zodat je bovenarm snel ontbloot kan worden voor de inenting. De verpleegkundige vaccineert je. Er is één type vaccin per vaccinatieruimte.


  5. Kwartiertje rusten en vertrek


  Hier mag je een kwartiertje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er bijwerkingen zijn. Er is een medewerker in de buurt om eventuele nevenwerkingen te signaleren. Er staat een klok zodat je zelf kan opvolgen hoe lang je er zit. Na een kwartiertje kan je vertrekken. Volg tenslotte de signalisatie om het vaccinatiecentrum en het terrein te verlaten.