ZORGINFORMATIENETWERK HOOGSTRATEN

Ben jij actief in de eerstelijn in Hoogstraten en heb je vragen, wil je op de hoogte blijven van de vorderingen, of zelfs actief meewerken aan dit verhaal? Laat het ons zeker weten.


Lokaal bestuur Hoogstraten

Eerstelijnszone Kempenland


Lancering welzijsknooppunt

2 maart 2023

 

In maart organiseerde Stad Hoogstraten een volgende netwerk rond zorg en welzijn.
Op dit netwerkevent lanceerde ze hun initiatief: ‘Aanmelding welzijnsknooppunt’.

 

Via dit aanmeldformulier kunnen professionele zorg- of hulpverleners cliënten aanmelden bij het welzijnsknooppunt van Stad Hoogstraten. De mensen achter het welzijnsknooppunt gaan vervolgens de hulpvraag bekijken en een oplossing proberen aan te reiken aan cliënt en/of hulpverlener. Alle info vind je op de website van Stad Hoogstraten.

 

Naast de lancering van het aanmeldformulier, kwam Dr. Kris Bayens (voorzitter ELZ Kempenland) een korte terugkoppeling geven over het project. De slides van deze presentatie vind je hier.

De start: Hoogstraten als pilootproject

23 mei 2022


Deze editie waren de eerstelijnsactoren te gast in het lokaal dienstencentrum te Meer. Een medewerker van Stad Hoogstraten vertelde meer over de buurtanalyse en nieuwe antennepunten van de lokale dienstencentra. Een medewerker van de eerstelijnszone lichtte de plannen en het pilootproject te Hoogstraten van eerstelijnszone Kempenland toe.

Zorginformatienetwerk Hoogstraten

26 oktober 2021


Een eerste netwerkmoment werd georganiseerd rond het thema eenzaamheid. Liesbet Lommelen van Vonk3 was te gast in het dienstencentrum Stede Akkers en vertelde de aanwezigen meer over de verschillende soorten eenzaamheid. Hoe herken je eenzaamheid? Hoe ga je erover in gesprek met je patiënt of cliënt?

Na een vakkundige uitleg bespraken we nog enkele casussen in kleine groepjes.