Minder Mobielen Centrale Turnhout


Woon je in Turnhout, ben je minder mobiel, heb je een beperkt inkomen en geen andere vervoersopties, dan kan je een ritaanvraag indienen bij de Minder Mobielen Centrale van Turnhout.


Tarief


Het tarief naar het vaccinatiecentrum bedraagt € 0,35/km, daarnaast betaal je € 1 per begonnen half uur aan de vrijwillige chauffeur om te wachten en € 0,5 voor de verzekering.


Een rit heen en terug naar het vaccinatiecentrum, kost minimum € 3,5 en het maximumtarief is € 10.


Breng dus zeker voldoende munten of klein geld mee.

 

Uitleg en voorwaarden


Informeer bij je mantelzorger, familie of kennissen of zij je kunnen vervoeren naar het vaccinatiecentrum en ondersteunen.

Het is namelijk mogelijk om je tijdens het bezoek in het vaccinatiecentrum te laten vergezellen door iemand (maximaal één begeleider).

 

Indien dit niet mogelijk is, neem dan via onderstaande gegevens contact op met het OCMW om een rit aan te vragen via de Minder Mobielen Centrale.


Volgende zaken worden nagegaan:


  • Je inkomen
  • We bieden deze dienst aan voor personen die minder mobiel zijn, dit betekent dat:  
    • jij geen eigen wagen ter beschikking hebt en je geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer.

 

Belangrijke informatie:


  • Omwille van de veiligheid en corona, kan er momenteel bij de Minder Mobielen Centrale slechts één persoon vervoerd worden. Een eventuele begeleider kan niet meerijden.
  • Om gebruik te kunnen maken, moet je zelfstandig in en uit de wagen kunnen stappen.  
  • Rolstoel/rollator: Een rollator kan meegenomen worden. Voor het vervoeren van een opvouwbare rolwagen of rolstoel, kunnen we de mogelijkheden bekijken. Indien er geen vrijwilliger met een geschikte wagen voorhanden is, verwijzen we je door naar de Rolmobiel (014 57 24 40).

 

Informatie wat betreft ondersteuning ter plaatse:


  • Je kan beroep doen op de ondersteuning van de medewerkers in het vaccinatiecentrum. Spreek bij aankomst in het vaccinatiecentrum een medewerker aan, zodat men iemand kan voorzien om je te begeleiden. Je hoeft dit niet op voorhand aan te vragen.
  • In elk vaccinatiecentrum zijn er ook extra rolstoelen beschikbaar. Is het voor jou moeilijk om lange tijd recht te staan, dan kun je gebruik maken van deze rolstoelen. Ook hiervoor kan je één van de medewerkers aanspreken.

 

Maak je gebruik van de Minder Mobielen Centrale, dan kan de vrijwillige chauffeur je indien nodig ondersteunen van de parking naar het vaccinatiecentrum in een rolwagen die daar ter beschikking is. Je moet wel zelfstandig in en uit de wagen kunnen stappen. De chauffeur mag niet in het vaccinatiecentrum blijven. Je zal dus verder begeleid worden door een medewerker van het vaccinatiecentrum.

 

Aanvraag:


Een aanvraag doe je via OCMW Turnhout op het nummer: 014 47 47 47 (voormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur). Vraag naar de Minder Mobielen Centrale voor vervoer naar het vaccinatiecentrum.  


Houd zeker jouw identiteitskaart bij de hand voor jouw rijksregisternummer.

 

Graag zo snel mogelijk jouw rit aanvragen (minstens 3 werkdagen op voorhand).

Zo kunnen wij tijdig nagaan of je in aanmerking komt.