Email

info@elzkempenland.be

www.elzkempenland.be

Voldoende bewegen in deze blijf-in-uw-kot-tijden? Voor de een is dat een eitje, de ander weet niet hoe hij daaraan begint of dat überhaupt volhoudt. Gelukkig zijn er hulplijnen. Zoals een coach die samen met jou simpele manieren zoekt om elke dag wat actiever te zijn in en rond het huis. 

De bewegen op verwijzen - coach kan tijdelijk zonder verwijsbrief aan de slag met je beweegplan. Indien je graag contact hebt met één van de vier coaches uit onze regio, kijk dan zeker op volgende website: https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing/bov-coaches/
Indien je als hulp-of zorgverlener vragen rond beweging krijgt, kan je patiënten en cliënten nu zonder verwijsbrief van de huisarts met de coach contact laten opnemen.


De coaches uit eerstelijnszone Kempenland hebben een promofilmpje gemaakt, dit kan je hier bekijken


Bewegen in corona-tijden 

Sinds 17 maart zijn er algemene maatregelen van kracht ivm de uitbraak van het corona virus. Om een overzicht te bieden aan de burger, zorgprofessionel, welzijnswerker, mantelzorger, ... in eerstelijnszone Kempenland, gebruiken we deze pagina om overzicht te krijgen op de huidige maatregelen en de initiatieven van actoren in lokale bsturen, zorg, welzijn en mantelzorg.

Wanneer je graag op de hoogte blijft van nieuws uit de eerstelijnszone, schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief via deze link

Initiatieven van de lokale besturen

Op vraag van het dagelijks bestuur van eerstelijnszone Kempenland, werd een bevraging gelanceerd bij de lokale besturen.

Er werd een oplijsting gemaakt rond de initiatieven die zij ondernamen voor de burgers te ondersteunen tijdens de maatregelen omtrent COVID-19. 


Het resultaat van deze bevraging vindt u HIER terug.


We hebben informatie verzameld over: maaltijden aan huis, vrijwilligerswerkingen, boodschappendiensten, kinderopvang en veel meer. 

Onderaan deze pagina kan u ook een koppeling met de website van de verschillende gemeenten - steden terugvinden.

De diensten voor gezinszorg en de thuisverpleging hebben zich zodanig georganiseerd dat ze de COVID-19 patiëntenstroom kunnen opvangen in gescheiden cohortzorgteams, waarbij een vaste equipe verzorgenden en thuisverpleegkundigen exclusief instaan voor de zorg en ondersteuning bij personen die (vermoedelijk) besmet zijn met COVID-19.
 
Vanaf nu moeten nieuwe (vermoedelijk) COVID-19 positieve patiënten die gezinszorg of thuisverpleging nodig hebben, aangemeld worden via 0800 11 833. Dit nummer is 24u op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar voor zorgverleners en voorzieningen. Aanmeldingen via dit nummer zullen geregistreerd worden en vervolgens doorgegeven aan de coördinatoren van de lokale cohortteams. Zij zorgen op hun beurt voor een uitgebreide intake en planning van de zorg.

Cohort zorg in de thuiszorg


Voor de meest recente informatie vanuit Sciensano en agentschap zorg-en gezondheid, kan u hieronder de koppeling met de website terug vinden:

Regionaal Zorgplatform Kempen bundelt expertise

Nieuw platform voor bundeling en uitwisseling expertise over COVID-19 in de zorgsector.

Het Regionaal Zorgplatform Kempen* bundelt alle lokale expertise, ervaring en informatie over COVID-19 ter ondersteuning van woonzorgcentra, CRA-artsen, thuiszorgdiensten, instellingen voor personen met een handicap en jeugdhulp op een nieuw platform: www.logokempen.be/regionaalzorgplatform


Voortaan vind je er praktische en beleidsmatige informatie over COVID-19 gerangschikt volgens deze thema’s:

  • Hygiëne en beschermingsmateriaal
  • Organisatie van zorg
  • Medische info
  • Psychosociaal Welzijn
  • Informatie specifieke doelgroepen

Wil je graag meer informatie over de maatregelen binnen je beroepsgroep? Hieronder vind je een rechtstreeks koppeling met de website van je beroepsfederatie!

Wil je graag meer informatie over wat er leeft in je gemeente of stad? Hieronder kan je een koppeling vinden die je doorstuurt naar de website van je gemeente of stad!

We steken graag onze mantelzorgers een hart onder de riem! de meest recente maatregelen vind je terug via de onderstaande knop

Heb je nood aan een luisterend oor? Dan kan je contact opnemen met de mantelzorgtelefoon.


Voor meer details, klik op de onderstaande knop.

Hieronder vindt u de link naar meertalige informatie omtrent de corona maatregelen:

Copyright © All Rights Reserved

Eerstelijnszone Kempenland VZW

RP: 0739.802.667

Weeldestraat 66 2381 Ravels (Weelde)

RPR Antwerpen, afdeling Turnhout

e-mail: info@elzkempenland.be

website: www.elzkempenland.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren